Soltau - Lüneburger Heide

Sommerferien 2012.

Fortsættelse fra : http://www.feriejensen.dk/side.asp?Id:91184

Efter skønne feriedage i Kroatien, er vi nu på vej mod nord. Vi har dog stadig lige et par dage tilbage af ferien, så da vi nærmer os Lüneburger Heide og sommervejret viser sig fra sin bedste side, beslutter vi at tilbringe feriens sidste dage her.

Et hurtigt kig i campingbogen, og valget falder på Camping Auf dem Simpel som ligger ved Soltau, få km fra A7.        http://www.auf-dem-simpel.de

Ved indkørslen bliver vi mødt af denne dekorative trærod, der viser vej til receptionen.

Da vi ankommer til pladsen viser det sig, at der kun er ganske få ledige pladser. Vi har ikke lige været opmærksomme på, at pladsen ligger i gåafstand til forlystelssesparken Heide Park, hvilket selvfølgelig tiltrækker rigtig mange børnefamilier.
Vi er dog heldige, og får tildelt en god plads. I løbet af ganske kort tid, er vognen på plads, markisen slået ud, og vi er klar til at nyde feriens sidste dage.

 

Pladsen har en lille butik. Her kan købes frisk morgenbrød og derudover har de et begrænset udvalg af dagligvarer. Foran butikken pryder en flot udskåret træfigur - dem findes der iøvrigt en del af rundt om på pladsen.

Foran pladsens reception og restaurant, står endnu en af de flotte træfigurer.

Toilet - og badeforhold er nydelige, velfungerende og rengøringen er yes

Nu skulle man jo tro, at vi havde fået vores kørselsbehov så rigeligt dækket efter turen til Kroatien. En god nats søvn gør imidlertid underværker, og næste dag beslutter vi os for en lille køretur.
Der er kun 40 km til hertug - og bindingsværksbyen Celle. Byen slap uskadt fra 2. verdenskrig, og det meste af den gamle bymidte består af smukke, farverige gamle bindingsværkshuse. 

Sol, sommer og cafeliv i Celle.

Hoppener Haus fra år 1532, et imponerende 6 etagers gavlhus.

Huset er udsmykket med de flotteste træskærer arbejder.
 

En tur rundt i den gamle bydel byder på 450 velbevarede bindingsværkshuse.

Prægtige huse

i smukke farver.

Das Alte Rathaus.

St. Marienkirche.
I et sarkofag under kirken ligger danske Dronning Caroline Mathilde begravet.
Dem der har set filmen "En kongelig affære", vil kende historien om Caroline Mathilde, ellers kan den læses her:

http://danskekonger.dk/andre/caroline-mathilde

St. Marienkirche.

Koret med den smukke altertavle.

Kirken er en ren æstetisk nydelse.
Det smukke barok orgel er en ældre sag fra det 17. århundrede, og på et tidspunkt benyttet af selveste Johann Sebastian Bach.

Næste dag vågner vi op til endnu en smuk sommerdag. Vi beslutter at køre lidt ud i "det blå", sådan bare på må og få, og se hvad vi støder på.
Jeg har i flere år drømt om en tur på disse kanter, når lyngen blomstrer, men det er endnu lidt for tidligt på sæsonen, at kunne opleve områdets store hede arealer i et rød-lilla farveorgie.
Vi kører først mod Schneverdingen, hvor der ifølge en turist brochure skulle findes en Heidegarten med lyng, der blomstrer på enhver årstid.

Heidegarten.
Fra udsigtstårnet har man en fin udsigt ud over parkanlægget, og det bagved liggende hede - og skov landskab.

Her findes så mange forskellige lyng sorter, at der altid er nogen i blomst hele året rundt.

På vores vej videre rundt, kommer vi pludselig til en amerikansk krigskirkegård. Lige hvor den lå eller hvad den hed, kan jeg ikke huske, men hele området var utrolig velholdt, meget smukt og fredfyldt.

Indgangen til den amerikanske krigskirkegård.

Hundredvis af smukke hvide gravsten på snorlige rækker.
Man bliver uvilkårligt stille og eftertænksom.
På monumentet i forgrunden står :
Their name liveth for evermore.

Vi slutter dagens køretur med et besøg i Soltau.
Byen ligger 5 km. fra campingpladsen, og her er gågader med butikker, cafeer og flere supermarkeder. Vi oser lidt rundt, inden vi overgiver os til cafelivets glæder.

Ferie og cafebesøg i Soltau - vi nyder livet cheeky
For hele serveringen på bordet betalte vi 12 euro.

Camping Auf dem Simpel ligger lige i et smørhul med 3 store attraktioner indenfor kort afstand.
Heide Park, Serengeti Park og så en af Europas største fugleparker, Walsrode Vogelpark http://www.weltvogelpark.de. Vi vælger at bruge den sidste feriedag til et besøg her.

Indgangen til Walsrode Weltvogelpark.

( Billedet er taget da vi forlod parken, ved ankomsten om formiddagen stod vi i lange køer, det gik dog relativ hurtigt med at få folk igennem billetlugerne. )

Her er pelikaner i massevis.
Mere imponeret var jeg dog af de flere meter høje, kæmpestore rhodendendron buske i baggrunden. Ih, hvor må her være smukt i maj.

Vi hilser på et

par næbede herrer.

En "gammel" borg ruin og store udendørs volierer med sjældne ugler og rovfugle.

Påfuglene spankulerer majestætisk

rundt mellem gæsterne.

Parken fejrer i år 50 års jubilæum.

Absolut seværdigt er det Flugshow, der et par gange om dagen opføres på den store plæne midt i parken. Her optræder nogle af parkens Rangere med forskellige fugle i fri dressur, bl.a.  Papegøjer, Sekretærer, Condorer og mange andre fugle.

Tre gode venner.

Fugleparken er på 24 hektar og smukt anlagt med masser af grønne områder med blomster og sjældne træer. I baggrunden anes parkens restaurant med en stor udendørs terrasse, hvorfra man kan nyde udsigten udover den store plæne.

Så er vi gået en tur indenfor i Tropehuset.

Her er stemningen ret eksotisk, både hvad angår dyr, planter og interiør.

Sidst på eftermiddagen forlader vi fugleparken, som har været et meget positivt bekendtskab.

Desværre synger ferien nu på allersidste vers, og vi må tilbage på campingpladsen og pakke ned. Imorgen går turen det sidste stykke hjem til Fyn. Det har endnu engang været en skøn ferie. Kroatien var en rigtig dejlig oplevelse, så det er bestemt ikke sidste gang vi kommer på de kanter.

Turens længde ialt kørt 4.790 km.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk