Côte d`Azur - Frankrig.

Sommerferien 2013.
 

Efter nogle dejlige feriedage ved Alpe d`Huez, http://www.feriejensen.dk/side.asp?Id=142921 sætter vi nu kurs mod Port Grimaud ved Middelhavet. Det er en tur på 340 km, og vi glæder os rigtig meget til at komme ned og dyppe tæerne i Middelhavet. 

Ankommer til Camping Les Mûres.

Vi havde allerede i februar reserveret plads på Camping Les Mûres ved Port Grimaud. http://www.camping-des-mures.com/de/ 
Vores erfaring med pladserne ved den franske Riviera i højsæsonen er, at det kan være svært at få plads uden reservation, og da vi i år havde brug for 2 parceller, ville vi være på den sikre side.
Vi havde i en mail til pladsen bedt om at få 2 skyggefulde pladser i nærheden af hinanden, ikke for langt fra toiletter/bad, og det fik vi. yes

Vi har fået en dejlig stor parcel og får hurtig stillet op.
De unge har fået en lidt mindre parcel lige ved siden af til deres telt.

Camping Mûres er en forholdsvis stor plads, beliggende ca. 2 km fra Port Grimaud. Pladsen ligger delt på begge sider af den stærkt befærdede vej N98, der går langs kysten fra Hyères til Fréjus. Den største del ligger på modsat side af stranden, alligevel har man direkte og let adgang til stranden via en tunnel under vejen. Pladsen har også en lille afdeling på selve strandsiden, her koster det dog ekstra at ligge.
Pladsen er på ingen måde luksuriøs, men for os OK - også prismæssigt. Der er et lille Proxi supermarked, pizzaria og restaurant. Sanitetsbygninger af lidt ældre dato, men rengjort flere gange daglig.

Selve parcellerne varierer rigtig meget i kvalitet og størrelse. Vi havde fået tildelt 2 store jævne parceller med tilpas skygge.
 

Supermarked.

Pizzaria og restaurant.

Sanitetsbygning.

Toiletter og opvaske plads.

Pladsen har sin egen dejlige sandstrand,
og St. Tropez bugten er skøn at bade i. 
 

Så skal vi en tur til nærmeste by Port Grimaud. Det er en tur på 2-3 km, så vi beslutter os for at tage turen til fods, det er sikkert lige så hurtigt som at skulle ud i det trafikkaos, der er på vejen.
På vej derhen kommer vi forbi to andre kendte campingpladser La Plage og Prairies de la Mer.
Port Grimaud er en arkitekttegnet ferieby bygget i 1966. Hele byen består af farverige feriehuse bygget omkring et større kanalsystem, den kaldes også Frankrigs Venedig. ( En sammenligning der dog, efter min mening, ikke falder ud i fransk favør. )

 

Så er vi klar til at indtage Port Grimaud.

Port Grimaud.

Der er masser af muligheder for at købe sig til en sejltur rundt i byen.

Byen er bilfri, så båd er det mest brugte transportmiddel her.

Kønne kulørte feriehuse slynger sig langs kanalerne, og det hele forbindes via en masse små broer. Joeh, det er en rigtig hyggelig by at gå rundt i.

Efter at have dyrket strandlivets glæder et par dage, trænger vi til at komme ud og se noget igen. Et must på disse kanter er selvfølgelig et besøg i St. Tropez, selv om vi har været der før. For mange er den by vel om nogen, indbegrebet af den franske Riviera. Det er en tur på bare 10 km, men pga. den tætte trafik, tager det en lille times tid at køre dertil.
St. Tropez besøges dagligt af 80.000 turister i højsæsonen, hvilket der heldigvis er taget højde for med anlæg af store parkeringspladser lige udenfor centrum.

 

St. Tropez er oprindelig en lille fiskerlandsby. De beskedne, men smukke gamle okkerfarvede huse står i skærende kontrast til nutidens prangende lystyachter i millionklassen.

Langs den gamle havnekaj holder kunstmalerne til, måske der kan sælges lidt til turisterne.

Vi traver rundt i den gamle bydel. Her er meget hyggeligt og rigtig mange eksklusive butikker. Nå, det er jo heldigvis tilladt at nøjes med at kigge på.

De gamle okkerfarvede huse har deres egen charme, og selv om det myldrer med turister, er de med til at give den rigtige stemning af Provence.

Et lille galleri med mulighed for at købe plakatportrætter af Brigitte Bardot og andre kendisser, der har været medvirkende til at gøre St. Tropez verdenskendt.

Efter at have travet rundt i St. Tropez i mange timer, og efter samværet med 80.000 andre turister, har vi efterhånden fået nok, og søger efter lidt ro i mere fredfyldte omgivelser.
Vi kører derfor en tur op i baglandet til den lille bjergby Gassin, der har fået den ærefulde titel "en af Frankrigs smukkeste landsbyer".

Udsigten fra Gassin udover St. Tropez bugten.

Gassin er den diamentrale modsætning til St. Tropez. Her føles det næsten som tiden står stille, og der er næsten mennesketomt, mens vi vandrer rundt i de gamle hyggelige gader.

Provencalsk idyl i Gassin.

Idag har vi besluttet at tage en tur til marked i den nærliggende by St. Aygulf. Først må vi dog kæmpe med den massive trafik og kødannelse på kystvejen, og da vi endelig når frem, må vi køre rundt i længere tid inden det lykkedes at finde en p-plads.
Markedet er typisk sydfransk med masser af lækker frugt, grøntsager, kød og det sædvanlige udbud af sommertøj, sko, tasker og keramik.


 
 

Et utal af krydderier sælges i løs vægt, frisk fra pose.

En stor bod med Korsikanske specialiteter. Mums - ikke billigt, men kvalitet udover alle grænser.

Her er der mulighed for at købe Paella - det ser da lækkert ud. Jeg foreslog, at vi skulle købe en portion med hjem til aftensmad, det vandt dog ikke gehør hos de øvrige familiemedlemmer.

Så skal der handles cheeky Vi elsker simpelthen oliven og pesto, så lykkelige men et par hundrede kroner fattigere, tog vi hjem med et stort udvalg af de lækre varer. 

Lidt oppe i baglandet i Massif des Maures ligger den lille perle af en middelalderby Grimaud. Byen kan dateres helt tilbage til år 900, og er en såkaldt village perché - en svævende landsby, hvor de smalle stræder og gyder med de gamle stenhuse byder på en overdådig frodighed af spændende planter.
Byen skulle efter sigende være en af områdets rigeste. Mange af husene ejes idag af velhavere, der kun bruger husene som feriebolig.

 

Øverst oppe ligger ruinerne af byens gamle Grimaldi slot.

Vi går på opdagelse i de små gyder under blomstrende Blyrod.

Bourgainvillaens smukke lilla blomster er begyndt at falme, men det ødelægger nu ikke charmen i de kønne gamle stræder.

På byens lille torv er opstillet dette monument, som en hyldest til den franske Republik. Arkitekturen afviger en del fra byens bygninger. 

Vi går rundt mellem meterhøje nerier, hortensia og kaktusser.

Appelsintræer er her også, og de bugner af frugt. Det var vældig fristende at række hånden ud og plukke et par stykker, meeen man ved jo ikke hvem der gemmer sig bag skodderne, så vi nøjedes med at se beundrende til.

Vi slutter vores besøg i Grimaud med at nyde udsigten over St. Tropez bugten.

Det var så 1. del af ferien ved Port Grimaud.

Fortsættelse følger her :
http://www.feriejensen.dk/side.asp?Id=165606
hvor vi bl.a. besøger Eze, Monaco og Bormes.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk